nieuws

Biconflex beschermt natuurvriendelijke steile oevers

bouwbreed Premium

Gouderak BV uit Gouderak brengt een beschermingsmat voor natuurvriendelijke oevers op de markt. De Biconflex-mat bestaat uit een polypropyleen weefsel waaraan betonblokjes zijn bevestigd. De betonelementen aan zowel de boven- als de onderzijde van de mat vormen een geheel en zijn beide 4 centimeter hoog. De ballastelement aan de bovenzijde zijn bolvormig. De diameter is 14 centimeter. De elementen aan de onderzijde zijn tapsvorming. Ze worden na het leggen in de ondergrond gedrukt. Elk bovenelement is daardoor apart verankerd. Biconflex is dan ook op steile taluds toe te passen.

Het relatief open weefsel biedt wortelstelsels van planten en gras alle mogelijkheid tot ontwikkeling te komen. De verankering van de mat wordt door wortels van begroeiing nog verbeterd.

Biconflex wordt geleverd op pallets van 20 matten met een werkende afmeting van 1 meter bij 1,20 meter. De verankering van de overlap ontstaat doordat onderblokjes in speciale uitsparingen van een voorgaande mat vallen.

Reageer op dit artikel