nieuws

Assen breidt uit met 6000 woningen

bouwbreed Premium

Assen wil komend najaar een begin maken met de realisatie van een nieuwe woonwijk aan de westkant van Assen. De in totaal 6000 woningen worden in twee deelplannen gebouwd. Rond 2012 moet de nieuwe woonwijk klaar zijn. Het project vergt een gemeentelijke investering van circa f. 160 miljoen.

De woonwijk, Kloosterveen, bevat een keur aan woningtypes. Het hart krijgt het karakter van een Drents dorp met nauwe straatjes en winkels. Zeventig procent wordt in de koopsector gerealiseerd. Duurzaamheid en veiligheid zijn de kernbegrippen geweest voor de ontwerpers van de wijk, de stedenbouwkundige afdeling van de gemeente Assen. De wijk krijgt een drie buizen-rioolstelsel; verder komen en autoluwe zones. Wilma Bouw BV te Groningen start na de bouwvak met de bouw van de eerste 300 woningen. Woningbouwstichting SWA uit Assen neemt de bouw van alle huurwoningen in de nieuwe wijk voor rekening. De stichting en de gemeente sloten een convenant waarin is opgenomen dat Assen de grond tegen gereduceerde prijzen levert aan SWA. Deze zorgt op haar beurt voor beheersbare prijzen.

Reageer op dit artikel