nieuws

Andernach Duitsland opent nieuwe fabriek voor productie dakbedekking

bouwbreed

A.W. Andernach heeft zijn nieuwe fabriekshallen geopend en in bedrijf gesteld voor het produceren van zijn bitumineuze dakbedekkingen voor Europa. In Nederland worden de dakrollen afgenomen door Aliso in Breda. Dit bedrijf betrekt van de fabriek onder andere de producten Awaplan en Aliplast SBS-dakbedekking.

Andernach heeft geen half werk verricht. De fabriek is uitgerust met de modernste installaties. De nieuwe fabriek was hard nodig omdat de voorgaande in juni 1995 voor een groot gedeelte door brand is verwoest. In overleg met de brandweer en de verzekeringsmaatschappij zijn de veiligheidsvoorzieningen aanzienlijk uitgebreid. Er zijn brandsectoren ingedeeld, brandgangen opgetrokken alsmede brandwerende poorten en deuren voorzien. Ook is een complete sprink lerinstallatie in de fabriek geinstalleerd.

Met al deze voorziening en is volgens Aliso een mate van brandveiligheid bereikt, die in de Bondsrepubliek zijn gelijke niet kent. De vluchtroutes en arbeidsveiligheid zijn geoptimaliseerd De bedrijfsgangen zijn kort en bevinden zich overzichtelijk op slechts twee verschillende niveaus. Voorheen was het een wirwar van gangen en trappen op meerdere niveaus. Er zijn nieuwe afzuig- en filterinstallaties geinstalleerd, waardoor de fabriek beantwoord aan de strenge milieu-eisen zoals die in Duitsland gelden. Veel productieprocessen worden met computers gestuurd. Op jaarbasis worden op termijn 1700 vrachtwagenladingen bitumen in de fabriek verwerkt voor de fabricage van dakbanen en shingles.

Reageer op dit artikel