nieuws

Aankoop Higgs en Hill door HBG wordt goedgekeurd door Engelse autoriteiten

bouwbreed

De overname van Higgs en HIll door Hollandsche Beton Groep (HBG) kan doorgaan. The Office of Fair Trading heeft na onderzoek gisteren de deal goedgekeurd. Eerder deze week hadden de aandeelhouders hun aandelen al massaal aangeboden aan het Rijswijkse concern.

HBG was overigens verrast door het onderzoek van the Office of Fair Trading. Men had namelijk geen idee welke aspecten in het onderzoek werden betrokken.

Net als de Duitse aannemer Wayss en Freytag, dat iets meer dan een week na H en H werd overgenomen, zal het nieuwe Engelse bedrijf vanaf 1 januari 1997 in de boeken worden meegenomen. HBG heeft al verklaard dat de gehele bestuursstructuur in Engeland te zullen gaan aanpakken. Eind deze week zal de voorzitter raad van bestuur van HBG, Nic de Ronde Bresser, dat aan analisten gaan toelichten.

Naast H en H heeft men in Engeland Kyle Stewart, GA en Edmund Nutall. Deze verklaring over de nieuwe structuur heeft bij de medewerkers van H en H het een en ander losgemaakt. Het verlieslatende bedrijf – al jaren – zal zeker onder het mes gaan. In het Engelse vakblad Contract Journal is te lezen dat dit heeft geleid tot onrust onder de duizend medewerkers.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels