nieuws

Tegelen wil deel A73 overkappen

bouwbreed

Nu een volledige overkapping of ondertunneling van een traject van 1200 meter op de A73-Zuid in Tegelen uit kostenoogpunt niet haalbaar is, streeft de gemeente naar een gedeeltelijke overkapping van dit traject. Tegelen verwacht namelijk ernstige geluidsoverlast en wil langs de open blijvende gedeelten geluidsschermen plaatsen of bedrijfsgebouwen realiseren. Voor gedeeltelijke overkappingen hoeven niet allerlei dure voorzieningen als ventilatie en brandpreventie te worden getroffen.

Als blijkt dat een gedeeltelijke overkapping tussen de Kaldenkerweg en verlengde Kasteellaan past binnen het budget van Rijkswaterstaat dan ke op het overkapte gedeelte fiets- en voetpaden worden aangebracht om twee wijken met elkaar te verbinden.

Het plan wordt bestudeerd door Rijkswaterstaat, de provincie Limburg en de stedenbouwkundige van Tegelen. De uitkomst van de studie wordt nog dit jaar verwacht.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels