nieuws

FBTO verlaagt hypotheekrente

bouwbreed

FBTO verlaagt woensdag het gemiddelde hypotheektarief met 0,2 procentpunt. De lening met een rentevaste periode van vijf jaar ziet haar tarief dalen van 6 naar 5,8%. De tweejarige hypotheek gaat zelfs met 0,6 procentpunt omlaag tot 3,9%. Dit heeft de verzekeraar FBTO, onderdeel van het verzekeringsconglomeraat Achmea, gisteren bekendgemaakt. Met de verlaging reageert de in Leeuwarden gevestigde verzekeraar op de sterke daling van de rente op de kapitaal- en geldmarkt.

Overigens is FBTO niet de enige met een tarief van 5,8%. Diverse andere, kleine hypotheekaanbieders zaten al op dat lage niveau. De grootbanken, zoals Postbank en Rabo, kennen respectievelijk een tarief van 6,1 en 6,2% voor een hypotheek met een rentevaste periode van vijf jaar.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels