nieuws

Aziatische orders vullen Fuller-portefeuille

bouwbreed

De Amerikaanse maatschappij Fuller Company, leverancier van cementfabrieken en dochter van het FLS-concern in Denemarken, denkt dit jaar het orderrecord van 1995 te ke overtreffen. In de afgelopen maand zijn contracten aangegaan voor $156 miljoen voor de bouw van fabrieken in Maleisie en Indonesie.

Het totale bedrag aan orders komt daarmee voor dit jaar tot nu toe op zo’n f. 750 miljoen. In het recordjaar 1995 werd de portefeuille gevuld met opdrachten ter waarde van f. 1,2 miljard. Volgens Fullers chefdirecteur Ib Jacobsen blijkt vooral Indonesie een uiterst aantrekkelijke markt voor de leverantie van cementtechnologie.

Ook zuidoost Azie in het algemeen is niet uit te vlakken. “Bij voortzetting van de politieke stabiliteit blijft deze regio onze hoofdmarkt. Als het bnp stijgt, ook het cementverbruik”, aldus Jacobsen in een toelichting bij de financiele verwachtingen ten aanzien van Fuller die overigens uitblinken door vaagheid. De maatschappij wil niet zeggen wat de winstmarges zijn bij de orders, maar volstaat met de mededeling dat het niveau van vorig jaar f. en resultaat van f. 49 miljoen voor belastingen f. dit jaar zal worden verbeterd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels