nieuws

WBL gaat 1000 dure woningen verkopen

bouwbreed

Het noodlijdende woningbedrijf Limburg (WBL) in Geleen gaat bijna 1000 van de circa 7000 woningen aan de huurders te koop aanbieden. Het gaat vooral om eengezinswoningen met huurprijzen van meer dan f. 750.

De verkoop wordt in fasen uitgevoerd en is bedoeld om de huurstijging te drukken. Gemiddeld is die dit jaar 3,4%, bijna een procent lager dan vorig jaar. Dit hebben directeur A. van Veldhoven en bewindvoerder B. Kempen bekendgemaakt.

Over de voorgenomen huizenverkoop voor de jaren 1996-2000 heeft WBL een notitie het licht doen zien, die als aanvulling op het saneringsplan van januari jongstleden dient. Het is nadrukkelijk niet de bedoeling goedkope huurwoningen te verkopen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels