nieuws

Pvc-producent zet mes in organisatie

bouwbreed

EVC International, de grootste pvc-producent in Europa, gaat reorganiseren. De onderneming wil haar leidende positie in Europa verder uitbouwen. De overhead-kosten moeten daarvoor met een kwart omlaag en de bedrijfsleiding zal zich meer moeten concentreren op de mogelijkheden in de markt. Al met al zullen 40 a 50 van de bijna 4000 banen verloren gaan.

Volgens EVC-bestuursvoorzitter E. dell’Isola past de reorganisatie in het beleid om de fabricage te concentreren op een zo beperkt mogelijk aantal plaatsen. Deze strategie geldt volgens dell’Isola ook voor het management en de ondersteunende diensten, de onderdelen waar nu wordt gereorganiseerd.

EVC, wat staat voor European Vinyls Corporation, behaalde over 1995 een nettowinst van f. 164 miljoen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels