nieuws

De Nationale Borg krijgt betere positie in bouwnijverheid

bouwbreed

“Meer accountmanagers en een betere marketing hebben onze positie in de bouwnijverheid aanzienlijk versterkt. Steeds meer aannemers laten de borgtochten door ons regelen”, stelt mr. F.O. Vogelenzang, directeur Nationale Borg-Maatschappij, in een reactie op de gisteren verschenen cijfers 1995. “Werken met ons verruimd namelijk je kredietfaciliteiten bij de bank.”

Het onderdeel van ING Nederland wist de winst met 13,6 procent te vergroten tot f. 7,8 miljoen. Het technisch resultaat steeg met bijna 38 procent tot f. 5,5 miljoen. Doordat aannemers, maar ook bedrijven uit de kapitaalgoederenindustrie steeds beter de weg naar De Nationale Borg wisten te vinden, nam het totaalbedrag aan verplichtingen – obligo aan borgtochten – toe tot f. 2,5 miljard.

Er bestaan geen plannen om De Nationale Borg onder te brengen bij de vorig jaar opgezette vastgoedonderneming, ING Vastgoed. Vogelenzang: “Zij doen iets totaal anders, namelijk ontwikkelen, financieren en beleggen. We zijn dienstverleners aan de bouw. Met ING Vastgoed werken we wel samen. Als zij iets laten bouwen zorgen wij voor de borg.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels