nieuws

Toekan zaait onrust in Scheveningen

bouwbreed

Schnitzel-met-appelmoes-koning Van der Valk zaait onrust onder de bewoners van de flats aan de Scheveningse kust. Die zijn helemaal niet blij met het plan van Van der Valk om een vijf meter hoge toekan op het dak van zijn nieuwe restaurant op de pier te zetten.

“Pure horizonvervuiling vind ik het! We hebben deze flat gekocht om de zee te ke zien. Kijk je uit op zo’n toekan. Vijf meter hoog. Nou, vergist u zich niet, hoor! En ’s avonds is hij verlicht. Ik heb nog gevraagd of hij ging knipperen, maar dat wordt ons bespaard”, aldus woordvoerster Blitz. Haar man heeft mede namens de andere bewoners zijn beklag gedaan. Het zal niet veel zoden aan de dijk zetten, want het plan is inmiddels door de raad goedgekeurd.

Mevrouw Blitz vindt dat de gemeente de bewoners om de tuin heeft geleid, door onopgemerkt een zinnetje aan het raadsvoorstel toe te voegen: “De hoogte mag ten behoeve van reclame met maximaal zes meter worden overschreden.” Een woordvoerder van de gemeente wijst er op dat de Blitzen het aldus gewijzigde concept-raadsvoorstel hebben gekregen en dus wel degelijk op de hoogte zijn gesteld. “Maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen alles leest.”

De bewoners zitten er mee. Volgens mevrouw Blitz is zeker haar hele flat, die 130 woningen telt, tegen en andere buren ook. Blitz is bang dat de huizen, die zo’n drie ton per stuk doen, in waarde gaan dalen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels