nieuws

Keuze knop bepaalt mate van spoeling

bouwbreed

Het nieuwste spoelreservoir van Geberit is voorzien van twee spoeltoetsen. De grootste knop is voor de grote boodschap en de kleine voor de kleine boodschap. Daarmee wordt aanzienlijk op water bespaard.

De spoeling is zodanig uitgekiend, dat het spoelproces probleemloos verloopt. De hygiene blijft gewaarborgd. Het reservoir van Geberit BV te Machelen in Belgie of Nieuwegein in Nederland is algemeen te gebruiken. Het past op elk toilet. Een druk op een toets zorgt ervoor, dat de klok in het reservour wordt opgetild, waardoor respectievelijk 9 liter voor de grote en 3 liter voor de kleine boodschap wordt doorgespoeld.

De klok zorgt volgens het bedrijf ervoor, dat gegarandeerd de juiste hoeveelheid water wordt doorgespoeld, afhankelijk van de knop die wordt ingedrukt. Voor de nieuwe toiletten geldt een doorspoeling van 6 liter water in plaats van 9 liter. De kanten van het reservoir zijn rond afgewerkt, waardoor het reservoir gemakkelijk is schoon te houden.

De verminderde spoeling levert voor een gezin van gemiddeld vier personen ongeveer een waterbesparing op van 15%.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels