nieuws

Wereld Natuurfonds bang voor ontbossing

bouwbreed Premium

De ontbossing over de hele wereld neemt alarmerende proporties aan. Alleen al in 1996 zijn zeventien miljoen hectare vernietigd. Zo is 1 procent van het regenwoud verloren gegaan, aldus het Wereld Natuurfonds (WWF).

De afgelopen honderd jaar heeft de mens de helft van de bossen op de aarde verwoest, voornamelijk voor de houthandel. Slechts eenderde van de wereld is nog bedekt met bomen. “We gaan een ramp tegemoet als houtindustrielen geregeld de bijl blijven zetten in dit erfgoed”, aldus het WWF.

Slechts 6 procent van de 3,3 miljard hectare bos is beschermd. Het WWF eist dat dit percentage wordt opgetrokken naar 10 en dat het voor alle typen bos geldt. Het fonds wil een label dat garant staat voor hout dat commercieel is gewonnen met ontzag voor het milieu. De ontbossing gaat het snelst in Europa. Het WWF maakt zich met name zorgen om de gelddorst van landen in Oost-Europa die bossen intensief aan het kappen zijn.

Reageer op dit artikel