nieuws

Unimog UX100 werktuigdrager voor alle maanden van het jaar

bouwbreed Premium

Met ingang van 1 januari 1997 is Geveke Speciaalvoertuigen in Veenendaal de nieuwe importeur van Unimog in Nederland. Geveke neemt de import- en verkoopactiviteiten van dit zelfstandige merk van Mercedes Benz over van Hoegen Dijkhof uit Doetinchem.

Afgelopen week werd het contract voor de nieuwe samenwerking tussen Mercedes Benz en Geveke Speciaalvoertuigen ondertekend. Geveke Speciaalvoertuigen maakt deel uit van de Sieberg organisatie die ondersteuning zal gaan geven bij de marketing en distributie van de Unimogs. Sieberg is een onderdeel van de Geveke Groep en is onder meer bekend van de import van Deutz Fahr. De onderdelenvoorraad van Unimog en MB Trac wordt in Veenendaal ondergebracht waar onder meer ook de vier Unimog modellen in de showroom te zien zijn.

Vario Pilot

Ook de Unimog UX100 is hier te vinden. Dit nieuwe multi-purpose voertuig werd gelijktijdig bij de ondertekening van het importcontract aan de Nederlandse markt voorgesteld. Het door de ontwerpers gekozen nieuwe voertuigconcept biedt mogelijkheid tot een brede toepassing. De machine is ontwikkeld als compacte smalspoor werktuigdrager en voor transport. Met de standaard aanwezige Vario Pilot, verwisselbare besturing, is linkse of rechtse besturing van het voertuig mogelijk. Bij dit systeem wordt de bestuurdersstoel verplaatst compleet met stuur, pedalen en bedieningspanelen.

Behalve uitvoeringen met dieselmotoren kan bij de UX100 ook worden gekozen voor een Vario drive uitvoering die de wisselmogelijkheid heeft tussen dieselelektrische en batterij-elektrische aandrijving. Bij de dieselelektrische versie fungeert als krachtbron een 2,3 liter dieselmotor met een vermogen van 54 kW/73 pk. In geval van een uitsluitend elektrische aandrijving wordt de elektromotor gevoed door een extra grote tractiebatterij. Met elektronische omschakeling is elk moment te kiezen voor dieselelektrische of accu-elektrische aandrijving.

De nieuwe Unimog UX100, nog meer een universele werktuigdrager met op het werk instelbare besturingsmogelijkheid. Met een speciale borstelinstallatie laat de Unimog zich uitstekend inzetten als mobiele reinigingsmachine van hectometerpalen langs rijkswegen.

Reageer op dit artikel