nieuws

UK heeft meldlijn voor diefstal bouwmachines

bouwbreed Premium

Bouwvakkers in Engeland wordt een beloning in het vooruitzicht gesteld in ruil voor telefonische informatie omtrent diefstal van bouwmachines. Met dit initiatief wil de bouw- en verzekeringswereld deze vorm van criminaliteit die momenteel jaarlijks de irecteur 1 miljard overschrijdt deels aanpakken.

Construction Crimestoppers, een onlangs in het leven geroepen 24 uurs telefoondienst, is bedoeld voor werknemers die op dit gebied terughoudend zijn, aan te sporen meer en sneller informatie te geven over diefstal van bouwplaatsen van aannemersmateriaal.

De aanmeldingen worden wanneer de informant dit wenst volledig anoniem behandeld.

The Equipment Register (TER), een nationaal databestand van bouwmachines in Engeland en Crimestoppers, de telefoon crimeline, zullen gezamenlijk deze nieuwe service gaan aanbieden. TER directeur Colin MacGregor zei onlangs er van overtuigd te zijn dat dit initiatief zal leiden tot een belangrijke verbetering van de opsporing van machinediefstallen.

Reageer op dit artikel