nieuws

Twintig mille voor scriptie aanpak files

bouwbreed

‘Verzin een truck.’ Met deze slogan willen twee vervoersorganisaties studenten prikkelen om een scriptie te schrijven met oplossingen voor de verkeersproblemen in ons land. Het beste werkstuk wordt beloond met f. 20.000.

De prijs is beschikbaar gesteld door Nederland Distributieland en Transport en Logistiek Nederland, de organisatie voor het beroepsgoederenvervoer. De prijs wordt op 12 juni volgend jaar uitgereikt bij de viering van het tienjarig bestaan van Nederland Distributieland, de organisatie die ons land promoot als de toegangspoort van Europa.

Met het instellen van de scriptieprijs hopen de organisaties de wetenschappelijke discussie over het fileprobleem en het verkeersinfarct op gang te brengen.

Reageer op dit artikel