nieuws

Tunnelplan voor stadstraverse Maastricht

bouwbreed

Een consortium van vijf bedrijven heeft bij Rijkswaterstaat Maastricht een plan ingediend voor het aanleggen van een 2 km lange tunnel onder de stadstraverse Maastricht. De tunnel die in drie fases kan worden aangelegd, moet de verkeersproblemen oplossen waar Maastricht al jaren mee kampt. De kosten van het plan, getiteld ‘Hide A Way’, zijn begroot op f. 283 miljoen.

Het consortium bestaat uit Bureau 5 Maastricht, Mab, HBM, Hollandse Beton en Waterbouw BV en het verkeerskundig ingenieursbureau Tebodin. De gemeente Maastricht verdient geld met de tunnel; er kan voor f. 42 miljoen gemeentelijke grond verkocht worden. Hierop ke ruim 100 woningen, 800 appartementen en enkele tienduizenden vierkante meters kantoor- en bedrijfsruimte gerealiseerd worden.

Woordvoerder Whu van Rijkswaterstaat zegt dat het aanleggen van een tunnel tot de opties van Rijkswaterstaat hoort. “Wij hebben bedrijven verzocht om met ons mee te denken. De Commissie van deskundigen beslist of het ingediende tunnelplan wordt meegenomen voor het verder onderzoek.” Nu wordt gewerkt aan het opstellen van een mer-rapportage.

Reageer op dit artikel