nieuws

Stempels bekisting op variabele afstand

bouwbreed Premium

Thyssen Hunnebeck GmbH te Ratingen in Duitsland brengt een vloerbekisting op de markt, waarbij de stempels niet op een vaste afstand hoeven te staan. In plaats daarvan kan de afstand variabel worden gekozen, tot bepaalde maxima. Het systeem wordt daarom ‘Variomax’ genoemd.

De balken, stempels en platen van het Variomax systeem zijn weliswaar standaard, maar ze zijn zeer flexibel te combineren. Met het systeem ke ook vloeren worden bekist met een breedte van minder dan 2,65 m, vloerdikten van meer dan 30 cm en verdiepinghoogten van meer dan 4,50 m. Thyssen Hunnebeck past voor dit systeem houten dragers toe van het type C20. Op deze dragers, die in 13 verschillende lengtes van 1,5 tot 6 m verkrijgbaar zijn, staan merktekens bij elke 10, 50 en 100 cm. Bij hoge belastingen kan gebruik worden gemaakt van aluminium Alu-Top stempels en R24-dragers in elf lengtes van 90 cm tot 6 m. Voor het Variomax systeem geldt een maximale afstand tussen de stempels van 2,79 m, een maximale afstand tussen de moerbalken van 4,14 m en een maximale afstand tussen de onderslagbalken van 0,75 m.

Reageer op dit artikel