nieuws

Steiger in zijn geheel verplaatst

bouwbreed

Met behulp van een telescoopkraan heeft Van Wijnen Gorredijk BV een 16 meter hoge en 10 meter brede steiger in zijn geheel verplaatst. De steiger staat tegen de voorgevel van het in aanbouw zijnde hoofdkantoor van de stichting Thuiszorg Het Friese Land in Leeuwarden. “Het scheelt heel wat tijd met het afbreken en opbouwen van een steiger. Bovendien ke de metselaars direct weer aan het werk”, aldus een woordvoerder van Van Wijnen Gorredijk BV. De klus was vanwege de harde wind een dag uitgesteld. Het nieuwe hoofdkantoor van Het Friese Land bestaat uit twee vleugels en een centrale ingangspartij. Het gebouw telt vier bouwlagen en biedt kantoorruimte aan 180 mensen. De oplevering is in mei 1997.

Foto: Persbureau Noordoost

Reageer op dit artikel