nieuws

Starre dumper goed voor 262 ton

bouwbreed Premium

De Euclid R260 starre dumper is met zijn hoogte van ongeveer 7 meter een indrukwekkende verschijning. Deze gigantische off-road machine van Volvo Construction Equipment heeft een laadcapaciteit van 262 ton en is gebouwd voor de mijnbouwindustrie.

De mastodont is uitgerust met een 1864 kW (2500 pk) Detroit dieselturbomotor. De cilinderinhoud van deze16-cilindermotor bedraagt 65 liter. De voor deze machine gekozen Accu-Trac onafhankelijke ophanging van de voorwielen draagt niet alleen zorg voor een groot rijcomfort maar resulteert ook in een goed rijgedrag, meer stabiliteit en betere toegankelijkheid voor onderhoud. De R260 heeft een star chassis en een voertuiglengte van 13,51m. In uiterste stortstand bedraagt de grootste machinehoogte 12.53 meter.

In de voor deze dumper, door VCE, geconstrueerde nieuwe Command Cab III cabine is het Contronic elektronisch controle- en waarschuwingssysteem ondergebracht, waarmee de machinist continu wordt geinformeerd over de conditie van de machine.

Het VCE programma Euclid starre dumpers omvat voertuigen met laadvermogens van 32 tot 260 ton.

Reageer op dit artikel