nieuws

Spouw overbodig bij isolerende bekisting

bouwbreed Premium

De Hoop Terneuzen BV brengt onder licentie een Canadees bouwsysteem op de markt, het AAB-Building System. Het bestaat uit een isolerende bekisting, die toepassing van een spouw met isolatiemateriaal overbodig maakt.

De bekistingselementen zijn vervaardigd van brandvertragend polystyreen (EPS). De afstandhouders zijn van kunststof en in de bekisting ingeschuimd. De opbouw van een bekisting is eenvoudig, omdat de elementen licht zijn en gemakkelijk te bewerken met een soldeerpistool. Volgens De Hoop zijn er veel toepassingsmoglijkheden. Na het storten van het beton wordt de bekisting niet verwijderd, maar blijft hij achter als isolatielaag. De wand kan worden afgewerkt met bijvoorbeeld gipskartonplaten of stucwerk. De elementen van het AAB-Building System zijn direct uit voorraad leverbaar.

Reageer op dit artikel