nieuws

Skanska richt zich op ontwikkeling winkelketen

bouwbreed Premium

Het Zweedse bouwconcern Skanska en de investeringsmaatschappij Ikano van de Ikea/ Kamprad-groep zijn bezig met de ontwikkeling van een nieuwe Europese (groot)winkelketen op basis van het Amerikaanse zgn. factory outlet-principe. Dit meldt het Zweedse financiele dagblad.

De plannen van de partners voorzien voorlopig in de realisatie van ongeveer tien vestigingen waarmee een investering van circa f. 500 miljoen is gemoeid. De bedoeling is dat een aantal merkfabrikanten op het gebied van onder meer kleding en schoeisel direct aan warenhuizen leveren, wat moet resulteren in prijzen die tot 60 procent lager liggen dan bij de conventionele detailhandel. De eerste vestiging staat gepland bij Stockholm.

Reageer op dit artikel