nieuws

RWS wil Maas alleen verbreden

bouwbreed

Rijkswaterstaat wil de Maas tussen Linne en Gennep alleen verbreden en niet verdiepen, zoals opgenomen is in het plan Boertien. In Zuid-Limburg is het waterbergend vermogen door de grindwinning voldoende. Alleen verbreden van de Maas is volgens Rijkswaterstaat goedkoper en heeft nagenoeg hetzelfde effect.

De nieuwe visie van Rijkswaterstaat wekt beroering op bij de Maasgemeenten tussen Linne en Gennep. Hun vertegenwoordigers spraken, tijdens de presentatie van het plan in Venlo, van onaanvaardbaar. Met name de bewoners tussen Maas en Maaskaden zouden in een onveilige situatie komen te verkeren bij hoog water. Rijkswaterstaat spreekt eerder van “natte voeten”.

Volgens wethouder G. Koopmans van Arcen-Velden staat in het plan Boertien de veiligheid van de bewoners voorop, daarna het bevaarbaar maken van de Maas en vervolgens de ontwikkeling van milieu en natuur. Boertien wordt door Rijkswaterstaat, dat bezig is met het opstellen van het verbredingsplan, achter de hand gehouden.

Reageer op dit artikel