nieuws

Reflectorloos meten tot zestig meter

bouwbreed Premium

Leica BV te Rijswijk brengt een verdere ontwikkeling op de markt van de Disto laser-handafstandmeter, onder de naam Power Disto. Deze nieuwe handafstandmeter biedt een tijdbesparende en veelzijdige oplossing voor een brede range aan meettaken.

Bij deze Power Disto wordt een sterkere laserdiode en aangepaste elektronica toegepast. Hierdoor ke afstanden tot 60 meter worden gemeten. De meettechniek om direct te ke meten op slecht reflecterende materialen zoals tegels, steenachtige oppervlakken en hout is niet onbelangrijk verbeterd, terwijl de meettijd, onder normale omstandigheden, met ca 40 procent is gereduceerd.

Indien men gebruik maakt van een eenvoudig reflectorplaatje en de daglichtzoeker BPF1, kan men met de Power Disto zelfs afstanden tot 140 meter meten, waarbij de betrouwbaarheid en de nauwkeurigheid van de gemeten waarden gehandhaafd blijft.

De nieuwe laser-handafstandmeter is ook leverbaar met een RS232- of GSI-uitgang. Gekoppeld aan de nieuwe elektronische theodoliet T460 kan dit systeem direct gevels van bestaande gebouwen inmeten of de binnenafmeting hiervan bepalen. Ook metingen aan moeilijke objecten zoals overspanning, elektriciteitskabels, masten, breedtes van waterwegen e.d. zijn zonder reflector direct uit te voeren. De afstandmeter is tevens inzetbaar als aanvulling op GPS-metingen, waar geen waarnemingen van de satelliet mogelijk zijn.

Metingen aan moeilijke poen zoals o.m. elektriciteitskabels en -masten zijn met de Power Disto laser-handafstandmeter zonder reflector direct uit te voeren

Reageer op dit artikel