nieuws

Politie pakt dieven van bouwgereedschap

bouwbreed Premium

De politie heeft deze week de bende opgerold die verantwoordelijk is voor het stelen van tal van gereedschappen van bouwbedrijven. Het gaat om vier personen uit de omgeving van Drachten en een uit de provincie Groningen. Daarmee lijkt een einde te zijn gekomen aan de ware inbraakplaag waarmee een groot aantal aannemers in het Noorden van Nederland de laatste maanden werd geconfronteerd

De dieven waren vooral actief in het grensgebied van Friesland en Groningen waar ze voor ruim f. 40.000 aan boor-, zaag- en slijpmachines, compressoren, bank- en cirkelzagen stalen. De politie kon tot aanhouding overgaan nadat eerder al de vier helers van de gestolen gereedschappen waren ingerekend. Een van deze helers zit nog vast. Hij wordt beschouwd als de hoofdverdachte in deze zaak.

Het materieel werd eerder dit jaar gestolen van diverse bouwplaatsen en uit keten, loodsen, bestelbusjes, renovatiewoningen, containers en huizen in aanbouw. Een aannemer werd tot drie keer toe de dupe van de rovende bende.

Reageer op dit artikel