nieuws

Plaatfabriek bijna gereed

bouwbreed Premium

Spano, de grootste spaanplaatfabriek ter wereld in Oostrozebeke, is bijna gereed met de bouw van de eerste mdf-plaatfabriek in Belgie. De fabriek, Spanolux, komt in Burtonville/Vielsalm in de provincie Luxemburg, op een 23 hectare groot terrein. Begin januari worden de machines en apparatuur geinstalleerd. De eerste productie volgt in de zomer en vanaf september zijn de mdf-platen te leveren. In de fabriek wordt gebruik gemaakt van de meest geavanceerde technologie. Mdf staat voor medium density fireboard. Het is een vezelplaat, die zich als hout laat bewerken.

De fabriek levert werk aan honderd medewerkers en twee in de buitendienst. De fabriek heeft in de eerste fase een investering gevergd van ongeveer BFr. 2,5 miljard (f137,5 miljoen). De capaciteit bedraagt circa 200.000 m3 mdf per jaar.

Foto: Henderyckx -Izegem

Reageer op dit artikel