nieuws

Overijssel wil meer werkgelegenheid

bouwbreed Premium

Met een bijdrage van f. 100 miljoen gulden van het Europees fonds, het Rijk en deels uit eigen zak wil de provincie Overijssel binnen 4 jaar zo’n 24.000 nieuwe banen scheppen. Op vijf plaatsen wordt tot het jaar 2020 het aantal bedrijfsterreinen uitgebreid met in totaal 1400 tot 2200 hectare. Verder moet er 1000 tot 1300 vierkante meter kantoorruimte bijkomen. Dat blijkt uit de nota ‘Ruimte voor bedrijvigheid, een ontwerp provinciale bedrijventerreinenvisie’, die Overijssel vrijdagmorgen presenteerde. Volgens gedeputeerde Oosterhof (Economie en Werkgelegenheid) wil de provincie onder andere zo snel mogelijk een stukje van Gelderland (bij Epse-Noord en Deventer) inlijven om de armslag te vergroten. Deventer heeft nu nog maar 32 hectare industriegrond om uit te geven.

De provincie Overijssel wil op korte termijn een aansluiting op het Duitse wegennet (rijksweg 35) om de bedrijvigheid in Enschede in stand te houden. Langs de A28 bij Zwolle moet daarnaast een toplokatie ontstaan voor transport en distributie en hoogwaardige industrie. De provincie wil verder bepaalde terreinen in Steenwijk, Kampen, Hardenberg, Deventer, Almelo, Oldenzaal en Enschede laten opknappen.

Reageer op dit artikel