nieuws

Ontslagen bij Grootint vanwege slechte staalmarkt

bouwbreed Premium

Bij Grootint in Dordrecht is voor 82 medewerkers collectief ontslag aangevraagd. Het staalconstructiebedrijf was na de bouw van de Erasmusbrug niet in staat om nieuwe opdrachten binnen te halen. De laatste twee poen – een brug en de PTT sorteercentra – worden afgebouwd. Voor de werknemers is een sociaal plan opgesteld.

Moeder Heerema kan de onderneming niet langer openhouden, omdat er geen zicht is wanneer grote infrawerken als Hogesnelheidslijn en Betuwelijn naar de markt komen. Een poging om Grootint om te vormen tot een detacheringsbureau zijn eerder al op een mislukking uitgelopen.

De tweede vestiging van Grootint, in Zwijndrecht, blijft gewoon open. Daar worden constructies gemaakt voor de offshore-industrie.

Reageer op dit artikel