nieuws

NVOB sluit raamcontract met twee arbodiensten

bouwbreed Premium

Het NVOB heeft met twee arbodiensten een raamovereenkomst gesloten. ArboUnie en ArboNed zullen vanaf begin 1997 drie pakketten gaan aanbieden, naar keuze varierend van minimale tot maximale arbozorg. Beide diensten zijn voor de NVOB-ers geen onbekende. ArboNed, het vroegere GAK, had al een overeenkomst gesloten met de NVOB-afdelingen Oost-Brabant en Helmond.

De raamovereenkomsten hebben een looptijd van een jaar en gelden vanaf 1 januari, de datum waarop de dispensatieregeling Bedrijfsgezondheidszorg in werking treedt. Door de dispensatieregeling ke behalve ArboUnie ook andere arbodiensten, zoals ArboNed het individueel gerichte pakket bedrijfsgezondheidszorg zoals overeengekomen in de cao aanbieden.

Overigens zijn de NVOB-leden niet verplicht bij de twee arbobedrijven een contract te sluiten. Wettelijk moet elk bouwbedrijf wel een contract met een arbodienst hebben.

Reageer op dit artikel