nieuws

Nordberg koopt Morgardshammer

bouwbreed Premium

Op 10 december heeft de tot het Finse Rauma concern behorende Nordberg groep het overname contract ondertekend van de Zwedse onderneming Morgardshammer AB , fabrikant van steen vermalingsinstallaties. Met deze overname is Nordberg per 31 december 1996 officieel eigenaar van een van ’s werelds belangrijkste producenten van breek- en zeefinstallaties voor de natuursteenwinning, bergbouw en bouwpuin recyclingindustrie.

De aan het begin van de onderhandelingen voorgenomen oprichting van een gemeenschappelijke nieuwe onderneming is komen te vervallen, terwijl de verkoop van maalinrichtingen en andere verkleiningsinstallaties onder leiding van een enkele eigenaar voor de klant meer duidelijkheid verschaft. De met zijn hoofdkantoor in het Zweedse Smedjebakken gevestigde nieuwe onderneming, die onder de naam Nordberg Mills AB als bergbouuwdivisie aan Nordberg is to, zal met in 1997 operationeel zijn.

Reageer op dit artikel