nieuws

Nacap krijgt mega-po in Indonesie

bouwbreed

Nacap Nederland in Eelde, een dochter van het Groningse aannemersconcern Beheer Koop Tjuchem, heeft de opdracht gekregen voor de aanleg van een gastransportleiding met een lengte van 544 kilometer op Sumatra.

Het megapo is een opdracht van de Indonesische staatsgasmaatschappij Perum Gas Negara. Met het totale po is een bedrag van f. 180 miljoen gemoeid, zo heeft Koop gisteren bekendgemaakt.

Nacap heeft het po verworven als onderdeel van een consortium waarin het Groningse bedrijf een aandeel van eenderde heeft. De overige partners zijn Mannesmann Demag uit Dusseldorf en drie Indonesische partners. De werkzaamheden in Indonesie moeten in januari van start gaan. De verwachting is dat de klus twee jaar in beslag zal nemen.

Nacap Nederland heeft begin dit jaar al vestigingen geopend in Indonesie en Maleisie. Het bedrijf zal zijn aandeel in de werkzaamheden vanuit die dependances coordineren. Nacap heeft deze vestigingen geopend om een graantje mee te pikken van de grote investeringen in infrastructuur in Azie.

Nacap maakt sinds 1984 deel uit van de Koop Groep. Het betrof destijds de eerste grote overname van Koop. Bij Nacap werken circa vijfhonderd medewerkers. De Koop Groep zelf heeft een jaaromzet van circa f. 1,3 miljard en telt 3900 medewerkers.

Reageer op dit artikel