nieuws

Minder leegstand kantoren

bouwbreed Premium

De leegstand van kantoren in de meeste grote steden loopt terug. De huren stijgen. De bouwstop van de afgelopen jaren, veroorzaakt door de slechte markt, werpt voor de verhuurders zijn vruchten af. Den Haag vormt een uitzondering. In tegenstelling tot elders is het aanbod van kantoorruimte hier juist toegenomen.

Dit blijkt uit een onderzoek van vastgoedadviseur Jones Lang Wootton. Vooral grotere bedrijven die in en rond Amsterdam naar kantoorruimte zoeken, hebben het veel moeilijker dan enkele jaren geleden. Ook in Rotterdam loopt het aanbod, en daarmee de leegstand, duidelijk terug. In Utrecht blijft het aanbod constant. In Den Haag is het juist toegenomen, onder meer doordat veel bedrijven de regio opzoeken. Maar ook hier stijgen de huurprijzen. Een gevolg van de bouwstop is wel, dat het aanbod veroudert. Er komt maar weinig nieuwbouw bij.

Reageer op dit artikel