nieuws

Kohnstamm geeft zes middelgrote steden f. 8 miljoen extra

bouwbreed Premium

Staatssecretaris Kohnstamm (Binnenlandse Zaken) heeft dit jaar f. 8 miljoen beschikbaar voor het Grote-Stedenbeleid in Haarlem, Leiden, Heerlen, Venlo, Dordrecht en Schiedam. Een woordvoerster van het ministerie heeft dit gisteren bekendgemaakt.

Deze zes steden zijn eerder dit jaar toegevoegd aan vijftien gemeenten die reeds onder het Grote-Stedenbeleid vielen. Vorige week kondigde Kohnstamm al aan dat de zes extra geld van het rijk zouden krijgen, maar hij zei toen niet hoeveel. Daarover nam het kabinet afgelopen vrijdag bij de bespreking van de Najaarsnota een besluit.

De aangewezen gemeenten krijgen het geld om typisch grootstedelijke knelpunten op te lossen. Of de gemeenten ook de komende jaren in de prijzen zullen vallen, wordt pas bij de vaststelling van de Voorjaarsnota beslist.

Reageer op dit artikel