nieuws

Jorritsma stelt Tracebesluit Betuweroute vast

bouwbreed

Minister Jorritsma van Verkeer en Waterstaat heeft het Tracebesluit Betuweroute vastgesteld. De laatste fase van het besluitvormingsproces op nationaal niveau over dit infrastructurele po is daarmee ingegaan.

Nadat het parlement in 1994 de planologische kernbeslissing Betuweroute heeft vastgesteld is begonnen met de tracewetprocedure. Dat heeft achtereenvolgens geresulteerd in de publicatie van het Voorontwerp tracebesluit en het Ontwerp tracebesluit Betuweroute.

Op basis van de bestuurlijke reacties op het Ontwerp tracebesluit van enige maanden geleden is geconstateerd dat negen gemeenten geen planologische medewerking verlenen aan de totstandkoming van dit po. Deze gemeenten hebben een zogenoemde aanwijzing van minister De Boer van VROM gekregen.

Op 10, 11, en 12 december vinden informatiebijeenkomsten over de Betuweroute plaats in Tiel, Barendrecht, Elst, Giessenburg en Zevenaar. Zo’n 180.000 bewoners langs het trace van de Betuweroute ontvangen binnenkort de speciale informatiekrant voor de Betuweroute ‘Wisselwerk’.

Reageer op dit artikel