nieuws

Heijmans bouwt landhuizen in Westerbork

bouwbreed Premium

Heijmans Bouw te Wijster wil medio 1997 beginnen met de bouw van 31 landhuizen op het terrein van het voormalige barakkenkamp in Westerbork. Met de bouw is een bedrag van ruim f. 12,4 miljoen gemoeid. Volgens planning moeten de woningen najaar 1998 gereed komen. Het Emmense architectenbureau Hamminga en Haverkort leverde het ontwerp.

De inwoners van Westerbork hadden in eerste instantie bezwaren tegen de plannen van Heijmans. Men was bang dat de omliggende bossen door de nieuwbouw, een ontwikkeling van Heijmans Poontwikkeling uit Rosmalen, zouden worden beschadigd. Mede door deze kritiek huurde Heijmans het Nederlands Instituut Bouwbiologie en Ecologie (NIBE) uit Huizen in om de bouw te begeleiden. De landhuizen zijn ontworpen in een stijl die doet denken aan de jaren dertig. De vrijstaande woningen, bestaande uit twee bouwlagen met zadeldak, krijgen een gesloten waterhuishouding. De bouwkavels zijn verdeeld in zones waarbij in de voorzone (de tuin) niet mag worden uitgebouwd, de middenzone (de woning) eventueel geschikt is voor uitbouw en de achterzone (achtertuin) die grenst aan het bos ongemoeid moet worden gelaten.

Reageer op dit artikel