nieuws

HBW gaat kering Ramspol bouwen

bouwbreed Premium

HBW, Hollandsche Beton- en Waterbouw gaat de waterkering bij Ramspol bouwen. Volgens de Bouwdienst Rijkswaterstaat is het bedrijf uit Gouda de partij met de meest aantrekkelijke aanbieding. Zes aannemerscombinaties hebben in mei dit jaar een prijsaanbieding gedaan. De Bouwdienst zegt nog maar met HBW als enige partij in gesprek te zijn. Het werk in Ramspol betreft een design-and-construct contract voor aanleg van een balgstuw in het Ramsdiep en de Ramsgeul naar het Ketelmeer bij Ramspol. Bij deze contractvorm maakt de aannemer het ontwerp voert dezelfde aannemer dit ook uit. Een balgstuw is een type waterkering waarbij in geval van hoog water een soort rubber ballon vol water wordt gepompt. De balg is verbonden aan een drempel op niveau van de waterbodem. De top van de opgepompte balg komt boven water waardoor water kan worden gekeerd.

Het werk is aanbesteed als design-and-construct contract. Dat heeft een bepaald detailleringsniveau. Voor bepaalde dingen wil de Bouwdienst nog een toelichting hebben. Is alles duidelijk dan worden de definitieve contractdocumenten opgesteld. Er zal pas gegund worden als de politieke besluitvorming rond is. Het plan van aanpak voor het po ligt bij de Raad van State.

Reageer op dit artikel