nieuws

Grundfos neemt DAB Italie over

bouwbreed Premium

DAB, met drie fabrieken in Noord-Italie en 17 agentschappen in zes Europese landen, behoort sinds kort tot de Grundfos organisatie. De Italiaanse producent vervaardigt een breed programma circulatiepompen voor CV-installaties, koudwaterpompen voor huishoudelijke toepassing en aandrijfmotoren voor pompinstallaties dat in veel opzichten vergelijkbaar is met dat van Grundfos.

DAB is met zijn producten op andere segmenten van de markt actief en vormt daarmee een goede aanvulling op de markt waar Grundfos zijn producten afzet. DAB verkoopt 25% van zijn pompen in eigen land, terwijl 60% van de productie via dealerorganisaties in Europa wordt verkocht. Het resterende deel gaat naar landen buiten Europa.

DAB blijft onafhankelijk van Grundfos opereren, maar zal in de toekomst wel gebruik gaan maken van de technische knowhow die er bij de moederorganiatie aanwezig is. Met deze overname door Grundfos van DAB zal geen wijziging optreden in de verkoopkanalen. Ook het productenprogramma van ruim 600 pompen blijft onveranderd en zal mogelijk zelfs nog worden uitgebreid.

Reageer op dit artikel