nieuws

Grootint bouwt voor NAM productie- en puttenplatform

bouwbreed Premium

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) en constructiebedrijf Grootint hebben een contract getekend voor de bouw van een productie- en puttenplatform voor aardgas in blok L-9 in het Nederlands deel van het Continentaal Plat. Met de order is een bedrag gemoeid van f. 100 miljoen.

Het L-9-complex komt op tachtig kilometer ten noorden van Den Helder te staan en bestaat uit een productieplatform en een puttenplatform, verbonden door een brug. Het complex weegt zesduizend ton. De productiecapaciteit wordt 16 miljoen kubieke meter per dag. Het gas zal via een bestaande leiding en een aan te leggen twintig kilometer lange pijpleiding naar Den Helder worden afgevoerd.

Het L-9-complex is zo ontworpen dat het onbemand kan produceren. De controle zal plaatsvinden vanuit het gasstation van de NAM in Den Helder. De productie van aardas uit L-9 begint in juli 1998 met vijf putten.

De economisch winbare aardgasreserve in het L-9 gasveld wordt op meer dan twintig miljard kubieke meter geschat.

Reageer op dit artikel