nieuws

Gronings pakhuis wordt verbouwd tot wooncomplex

bouwbreed Premium

Het monumentale pakhuis ‘Engeland’ in het gebied Noorderhaven N.Z. in de stad Groningen zal worden omgebouwd tot wooncomplex. Met deze nieuwe bestemming blijft het pand behouden. Volgens het bouwplan worden het hoofdgedeelte van het pakhuis en de naastgelegen silo gehandhaafd.

Het achterste deel van het pakhuis en enkele lage aanbouwen zullen worden gesloopt, onder meer om ruimte te creeren voor parkeerplaatsen.

Op de begane grond van wat blijft staan komt een kantoor annex bedrijfsruimte. Door wijziging van de vloerniveaus ke er voorts vier verdiepingen met elk twee verdiepingen met elk twee woningen worden gerealiseerd. Boven op het dak komt nog een penthouse.

Met de uitvoering van dit plan is het voornemen van de baan om in het pakhuis het toekomstig Stripmuseum onder te brengen.

Reageer op dit artikel