nieuws

Groen-Links wil breed onderzoek luchtvaart

bouwbreed

Fractieleider Rosenmoller van Groen-Links vindt dat er een parlementair onderzoek moet komen over de toekomst van de luchtvaart in Nederland. Hij zal dat volgende week voorstellen tijdens de behandeling van de begroting van Verkeer en Waterstaat in de Tweede Kamer. Rosenmoller kondigde dat vrijdag aan in een interview met het dagblad Trouw.

Rosenmoller stoort zich aan de manier waarop nu wordt gesproken over luchtvaart. Er zijn suggesties gedaan voor een tweede Schiphol in zee of in de Markerwaard. “De principiele vraag of we meer luchtvaart willen in Nederland is nog niet eens beantwoord”, aldus het Kamerlid. Een parlementair onderzoek kan een maatschappelijke discussie teweeg brengen “die hard nodig is”.

Het door hem bepleite parlementair onderzoek heeft vooral tot doel het inzicht te vergroten in de ontwikkeling van de internationale luchtvaart. Het zou al in januari van start moeten gaan. Rosenmoller denkt aan een soortgelijk onderzoek als een Kamercommissie onder leiding van GPV’er Van Middelkoop heeft verricht over het broeikaseffect. Het Kamerlid ziet zijn voorstel als een aanvulling op de verrichtingen van een pogroep, die in opdracht van het kabinet praat met allerlei maatschappelijke groeperingen over de toekomst van de luchtvaart.

Reageer op dit artikel