nieuws

Geen vertraging in aanleg Afrikahaven

bouwbreed Premium

De aanleg van de Afrikahaven in het westelijk havengebied van Amsterdam loopt geen vertraging op door een uitspraak van de Raad van State. Die heeft maandag een verruiming van de geluidsnormen in het havengebied afgewezen. Directeur G. van den Heuvel van het Gemeentelijk Havenbedrijf Amsterdam laat desgevraagd weten dat de aanleg van de Afrikahaven en de verruiming van de geluidsnormen volledig los van elkaar staan. Bij de afwijzing van die verruiming heeft de datum een grote rol gespeeld. De aanvraag tot verruiming dateerde van 1991 maar de geluidsnormen waren toen nog niet vastgesteld. Dat gebeurde pas in 1993. Om die reden, aldus Van den Heuvel, heeft de Raad van State de aanvraag afgewezen.

Het havenbedrijf dient nu zo spoedig mogelijk een nieuw verzoek voor verruiming van de geluidsnormen in bij de provincie. Die zal daarover naar verwachting van het bedrijf begin volgend jaar een besluit nemen. De uitbreidingsplannen van het Amsterdamse havengebied liggen al jaren onder vuur van onder andere de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude en de inwoners van het ‘kunstenaarsdorp’ Ruigoord.

Reageer op dit artikel