nieuws

Fusie Kampen en IJsselmuiden

bouwbreed

De buurgemeenten Kampen en IJsselmuiden gaan fuseren. De gemeenteraad van Kampen ging afgelopen week met een stemverhouding van dertien voor en zeven tegen akkoord met een fusie. Eerder ging de raad van IJsselmuiden al akkoord met een zeer krappe meerderheid. Burgemeester H. Kleemans van Kampen presenteerde de uitslag van een enquete onder de Kamper bevolking. Deze wees uit dat ook een krappe meerderheid van de inwoners voor een fusie is.

Onlangs maakten de beide gemeenten bekend dat zij een convenant wilden afsluiten over samenwerking op het gebied van ruimtelijke ordening. Het convenant werd echter door de gemeenteraad van IJsselmuiden van tafel geveegd, waardoor het college van de gemeente Kampen een nieuw standpunt moest innemen.

De meerderheid van het college was voor een fusie en een minderheid hield vast aan samenwerking met IJsselmuiden. Na afloop van de stemming sprak Kleemans van een historisch besluit en een gedwongen huwelijk met IJsselmuiden.

Reageer op dit artikel