nieuws

Eindhoven doet mee met dubo-convenant

bouwbreed

De gemeente Eindhoven gaat meedoen met het dubo-convenant van het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven. Daarmee komt er een einde aan de afwijkende regelgeving die de gemeente hanteerde ten opzichte van andere gemeenten.

In het convenant zelf wordt voorgeschreven dat alle 11 eisen uit de lijst met dubo-maatregelen moeten worden toegepast in nieuwbouwplannen. Daarnaast moeten minimaal 17 van de 34 aanbevelingen worden meegenomen.

Overigens heeft Eindhoven in het najaar van 1995 de eigen dubo-lijst zodanig aangepast dat het beter past bij het convenant. Daarmee wordt tevens uniformiteit met andere gemeenten bereikt.

De gemeente Eindhovenwijst er in een raadsbesluit op dat het convenant de ruimte laat toch nog verder te gaan dan het basispakket uit het convenant.

Reageer op dit artikel