nieuws

Eerste ontwikkelaars melden zich voor stadsdeel Oerestad

bouwbreed

In Kopenhagen kan concreet worden begonnen met de realisatie van het nieuwe ambitieuze 310 hectare omvattende maar vooralsnog geheel ‘papieren’ stadsdeel oerestad. Een poontwikkelingsconsortium bestaande uit bouwconcern Thorkild Christensen AS en investeringsmaatschappij Foras Holding AS heeft als eerste met de Deense overheid overeenkomst bereikt voor de aankoop van 30 ha voor circa f. 270 miljoen.

Op deze oppervlakte wordt in drie etappes in totaal 330.000 m2 gebouwd, waarvan 60 procent voor bedrijfsdoeleinden. Voor de uitwerking van de plannen wordt begin volgend jaar een architectenprijsvraag uitgeschreven. De bedoeling is dat de uitvoering in 1998 van start gaat. Op voorhand heeft de overheid de bouw van een metrolijn van de city naar oerestad al aanbesteed. De voorbereidingswerkzaamheden zijn sinds kort aan de gang. Voor de ontwikkeling van oerestad werken de lokale en rijksoverheid samen in een zogenaamde belangenmaatschappij. De opzet is een economisch groeicentrum in aansluiting op de vaste oeververbinding met de Zweedse buurstad Malmo aan de oostzijde van de Sont met behalve bedrijven onder meer ook universiteitsinstituten en een in alle opzichten aantrekkelijk woonmilieu.

Reageer op dit artikel