nieuws

Deutz dieselmotor voor Roemeense afwerker

bouwbreed Premium

De Roemeense machinefabrikant Nicolina S.A. in Iasi gaat Deutz motoren toepassen als krachtbron voor zijn NPK asfalt-afwerkmachines. Door de fabrikant is gekozen voor een luchtgekoelde diesel van het type 913. De 6-cilinder levert een vermogen van 112 kW bij een toerental van 2300 omw/min.

De eerste NPK asfalt afwerkmachine met een dergelijke motor werd door Nicolina reeds in oktober 1996 geintroduceerd op de industriebeurs in Boekarest. De toen getoonde belangstelling voor deze machine met Westeuropese dieselmotor kwam toen niet alleen van de kant van lokale wegenbouwbedrijven. De Roemeense fabrikant verwacht door gebruik naast de Deutz dieselmotor van nog meerdere door Westeuropese producenten geleverde onderdelen, de bedrijfszekerheid en duurzaamheid van zijn machines te ke vergroten. De afwerkmachine is in staat bij een werkbreedte van maximaal 7 m asfalt deklagen in dikten tot 300 mm aan te brengen. De capaciteit van de bandenmachine bedraagt 200 ton/h.

Reageer op dit artikel