nieuws

Den Haag berust wel in HSL-besluit, Breda niet

bouwbreed

De gemeente Den Haag legt zich mokkend en teleurgesteld neer bij het feit dat de Tweede Kamer maandag zal besluiten de HSL door het Groene Hart aan te leggen. Wat rest is het verzoek de bereikbaarheid als nationaal en internationaal centrum te garanderen. Breda daarentegen is nog strijdlustig en wijst het laatste HSL-plan resoluut af.

In een brief aan de Tweede Kamer dringt de Haagse burgemeester Deetman erop aan dat zijn stad hoogwaardig aangesloten moet blijven op het nationale en internationale spoorwegennet. Verder moet door infrastructurele maatregeklen de aantrekkelijkheid van Den Haag als internationale vestigingsplaats zeker worden gesteld.

Is er in Den Haag sprake van enige berusting, in Breda is bijna het tegenovergestelde waarneembaar. Immers, de fractievoorzitters van CDA, D66, PvdA en VVD in de Bredase gemeenteraad hebben de Tweede Kamer laten weten dat het laatste HSL-plan van het kabinet onaanvaardbaar is. Zij vinden dat uit de opvattingen van het kabinet een duidelijke minachting spreekt voor de Brabantse knelpunten bij Breda/ Prinsenbeek, Zevenbergschen Hoek en Effen.

Reageer op dit artikel