nieuws

College wint award

bouwbreed Premium

Sinds vijf jaar kent Groot-Brittannie een award om alle betrokkenen te stimuleren om ‘groen te denken’ vanaf het eerste ontwerp van gebouwen, de constructie zelf tot en met het bestemmingsdoel en het onderhoud.

Deze jaarlijkse award voor een ‘green building’ is ingesteld door ‘the Heating and Ventilation Contractors’ vereniging en het blad the ‘Independent on Sunday’, gesteund door professionele lichamen. Dit jaar is als winnaar uit de bus gekomen Linacre College building te Oxfort, dat is ontworpen door de ECD architecten.

Het gebouw is op acht punten beoordeeld namelijk op: de kwaliteit van het ontwerp, de visuele impact, materiaal- en bronbehoud, beheersing van de emissies, gebruiksvriendelijkheid en gezondheid van milieu, beheer, isolatie en energiebehoud, waterbesparing en de gevolgen van transport en logistiek. Het College kent 23 studenten-onderkomens en administratieve gebouwen.

Reageer op dit artikel