nieuws

Caterpillar wil Krupps diesel-motorenfabriek overnemen

bouwbreed Premium

Caterpillar Inc. zegt voornemens te zijn de overname van Fried Krupp AG’s dieselmotorenfabriek MaK Maschinenbau GmbH deze maand nog af te ronden. De overnamevoorwaarden waren nog niet volledig geformuleerd. Caterpillar zei dat de aankoop van MaK niet direct effect zou hebben op de aandelenwinsten volgend jaar, maar zei wel te verwachten dat er in de toekomst zeker een positief effect van zal zijn uitgaan. Mak Maschinenbau zal zijn merknaam MaK blijven behouden. Caterpillar heeft verder meegedeeld alle 1500 medewerkers van MaK in dienst te houden en de fabriek als onafhankelijke productie-unit in Kiel te zullen voortzetten onder de naam MaK Motoren GmbH. In 1995 bedroeg de omzet van dit motorenbedrijf zo’n goede f. 600 miljoen.

Caterpillar vervaardigt zelf dieselmotoren zowel als bouw- en mijnbouwmachines en industriele gasturbines. MaK, producent van scheepsmotoren en ander middenklasse motoren, zou een goede aanvulling betekenen op de bestaande Caterpillar motorenlijnen voor zware, werktuigen, trucks en generator-sets.

MaK heeft, volgens Donald G. Western, directeur van Caterpillars motoren divisie uitstekende groeimogelijkheden. “Caterpillar heeft de financiele en technische mogelijkheden om MaK te ondersteunen bij de ontwikkeling van nieuwe motoren, markten en technologieen.

Caterpillar’s motoren divisie nam ongeveer voor en kwart voor zijn rekening van de totale Caterpillar omzet van $16 miljard in 1995.

Reageer op dit artikel