nieuws

Bouwbedrijven kozen mobiele katkranen

bouwbreed Premium

De bouwbedrijven Van der Laar Boxtel BV en H. van Dijk en Zn. te Baarlo hebben beide een Peiner mobiele loopkatkraan in gebruik genomen.

Van der Laar Bouwbedrijf koos voor een snelmontagekraan van het type SMK 204, een 390 kNm kraan met een maximaal bereik van 30 meter en een grootste haakhoogte van 33,8 meter onder hoek. Deze loopkatkraan is gebouwd op een vierassige gereviseerde Munsters truck en wordt door een man opgebouwd en gedemonteerd met Gross Funk draadloze afstandsbesturing.

Aannemingsbedrijf Van Dijk BV zag voor zijn activiteiten goede inzetmogelijkheden voor een Peiner snelmontagekraan model SMK 202 op drieassig truckchassis. Deze kraan hijst maximaal 2,2 ton op 13,7 meter. Bij een grootste gieklengte van 25 meter pakt deze kraan aan de punt nog 1100 kg. Met de giek in 20 gr. stelling wordt in hoogste stand onder de haak een hoogte gemeten van 27,5 meter. Ook deze machine wordt draadloos op afstand bediend.

De mobiele loopkatkranen werden geleverd door GIS-Munsters BV, Erp.

Reageer op dit artikel