nieuws

Architectuurinstituut krijgt collectie van Theo van Doesburg

bouwbreed Premium

Het Nederlands Architectuurinstituut in Rotterdam heeft de beschikking gekregen over circa 330 tekeningen en foto’s uit de nalatenschap van Theo Van Doesburg (1883-1931). Vanaf 14 december toont het Architectuurinstituut een selectie uit deze aanwinst.

Die bestaat uit ontwerpen en afbeeldingen van uitgevoerde werken en voorbeelden van zijn samenwerking met architecten als J.J.P. Oud, Jan Wils, C. van Eesteren en anderen. Zo zijn er glas-in-lood-ontwerpen, voorstellen voor kleuroplossingen en meubel- en interieurontwerpen te zien. De dochter van Van Doesburg, Wies van Moorsel, heeft in 1983 de gehele collectie geschonken aan de staat. Delen ervan zijn inmiddels ondergebracht bij diverse musea.

Reageer op dit artikel